ATV VIDEO/ŽRK BORAC: Nema para, nema ni rezultata

21:14, 30.07.2014.
Thumbnail

ŽRK Borac, godinama je dominirao ženskim rukometom u BiH. Banjalučanke su osvojile šest uzastopnih titula, što ih je svrstalo među najtrofejnije sportske klubove Bosne i Hercegovine. Dovijali su se na razne načine, da igračicama obezbijede najosnovnije uslove za bavljenje rukometom. Nedostatak finasijske podrške, uzrokovao je rezultatski fijasko u prošloj sezoni, koju su završili na skromnom 10.mjestu. U novu sezonu, ulaze sa mladim igračicama i novim trenerom, Bojanom Crnomarkoviće, ali i sa starim problemima.
Rukometašice Borca, iako mjesečno dobijaju od 50 do 200 maraka, šest uzastopnih sezona bile su prvakinje BiH. Ali u posljednjoj entuzijazam je popustio. Prvenstvo su zavrsile na desetom mjestu. Pored zagarantovanih novčanih sredstava, koje dobijaju iz budžeta Grada, a ona za ovu godinu iznose 75 hiljada maraka, kao i plaćene troškove korišćenja dvorane, Uprava pokušava da pronađe dodatna sredstva, ali kako ističu, to im ne polazi za rukom. I pored svega toga početak priprema zakazan je za ponedeljak. Očekivanja Uprave u narednoj sezoni su bolji rezultat i plasman na tabeli.

Bez para nema ni iskusnijih igračica u ekipi koje bi ostvarile bolje rezultat. Zbog toga su se u Borcu bazirali na mlađe igračice kojima su dali prostora da uče i stasavaju. Vjeruju da će, zajedno sa trenerom Bojanom Crnomarkovićem, uspjeti da ostvare zacrtane ciljeve u ovoj sezoni. Prave rezultate kako od igračica tako i od trener očekuju u naredne tri godine. Ipak, ako ne pronadju sponzore koji bi ih finansiski pomogli, i igračice imale veća primanja, teško je očekivati povratak na tron Premijer lige.

 

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!