18.05.2020.

Afterparti (12+)

Novi generacijski film "Afterparti" čiji je reditelj mladi Luka Bursać dobio je nagadu za najboljeg debitanta,u subotu od 20 časova u programu ATV-a.

Film, koji potpisuje najmlađa autorska ekipa u posljednjih nekoliko godina, na vrlo eksplicitan način se bavi životom mladih ljudi u Beogradu.

U poznatom beogradskom klubu "Line" živi se noćni život o kojem pričaju svi. U njemu rade najbolji prijatelji: Mare barmen (Rade Ćosić), Tijana garderoberka (Jana Milosavljević) i Stefan iz obezbjeđenja (Nikola Šurbanović).

Oni su svjedoci najrazličitijih događaja iz noćnog života tj. klabinga koji je ujedno postao i način njihovog života.

Međutim, Mare ima druge ambicije - da postane glumac.

Kada preko interneta sazna za kasting za jednu od poznatih serija, odlučuje da se prijavi i pokuša da promijeni život.

"Afterparti", sa mnoštvom pitanja koja pokreće, sa specifičnom i promišljenom estetizacijom, kao i sa uvijek dobrodošlim pokušajem spoja i izmirenja arthouse prirode i brige za komunikativnost i repertoarsku sudbinu filma, predstavlja rječit i intrigantan primjer zrelog i vrijednog mladog filma, a u isti mah biva i živopisan i izrazito kinestetičan iskorak u odnosu na srpsku filmsku ponudu i prateći joj kontekst," tvrdi Zoran Janković, filmski kritičar i urednik  portala Filmskog Centra Srbije.

Film predstavlja i novu generaciju mladih glumaca Radeta Ćosića, Janu Milosavljević, Nikolu Šurbanovića i Vladimira Gvojića. Podršku su svakako pružili iskusni Lidija Vukićević, Slobodan Beštić i Dragan Jovanović, takođe akteri u ovom filmu.

„Afterparti"  je jedan od onih filmova koji najavljuju neke nove trendove i nove priče u regionalnoj kinematografiji. Iako na prvi pogled samo priča o klabingu i dobrom provodu u beogradskom noćnom zivotu, „Afterparti" je mnogo više od toga te ga zato ne propustite u subotu od 20 časova na programu ATV-a.