27.04.2021.

Bad Blood (12+)

Druga sezona serije "Bad Blood", kanadska krimi-drama koju je producirao Simon Barry,  petkom u 22:40h na ATV-U!

Na programu ATV-a svakog petka gledajte osvježenje za ljubitelje pravog trilera, napete drame, sa vrlo vješto ukomponovanim elementima akcije. Serija „Bad Blood“ u režiji Simona Barryja kojeg pamtimo po nekoliko uspješnih TV serijala, gdje se najviše izdvajaju „Van Helsing“, „Continuum“ i „Ghost War“, okupila je u postavi sami glumački vrh ozbiljnih filmskih žanrova, realistične drame i kriminalističkog trilera. Anthony LaPaglia, zapaženo je ime svjetske kinemtografije. Glumac, scenarista i producent, dobitnik nekoliko nagrada na renomiranim filmskim festivalima, upamćen po zaista odličnim glavnim ulogama u dosta dobrim dramama i trilerima. Drugi, ništa manje zapažen glumac upisao se u uigranu ekipu serije, Kim Coates. Bravurozan u ulogama, nezaboravnog i posebnog lika, sa rediteljem je ostavrio saradnju na „Van Helsingu“.

Serija prati uspon i pad velike montrealske mafijaške porodice sicilijanskog porekla. Vito Rizzuto (Anthony LaPaglia) u Montrealu, koji je od 60-ih godina prošlog vijeka jedna od najvećih stanica kriminala na svijetu, izgradio je imperiju kojom vlada već decenijama. Sezona je rađena prema knjizi „Business or Blood: Mafia Boss Vito Rizzuto’s last 2015“ autora Antonia Nicasa i Petera Edwardsa. Serija je izašla 2017. godine kao mini-serija i ima i drugu sezonu iz 2018. godine,  koja je potpuno urađena kao fikcija i nadogradnja svega što ćemo imati priliku da pogledamo šest epizoda vrhunske kriminalističke drame. Surovi realizam, kriminal rasvjetljen iz više uglova, priča o jednoj porodici, njenom nastanku, trajanju i događajima koji će usloviti njen raspad. Na čelu svega je Vito, koji je zbog nekoliko ubistava i drugih zločina s početka 80-tih, osuđen na zatvor. Porodica međutim mora da nastavi vladavinu u Montrealu kojim pored mafijaša, vladaju i bajkeri i mnoge druge skupine i gengovi izvan grada. Desna ruka Vita Rizzuta je Declan Gardiner (Kim Coates) koji mora da svim svojim naporima i vještinama zadrži porodicu na mjestu trona, kojem se u isto vrijeme nada Vitov sin Nico (Brett Donahue). Kim je za ovu ulogu osvojio nagradu za najbolju ulogu na krovnom kanadskom filmskom festivalu „Canadian Screen Awards“.

Mrak, zločini, prevare, sukobi i to ne samo sa mafijom nego i unutar porodice opčiniće vas istinitošću, odlično kreiranim i nimalo jednostavnim likovima, atmosferom, muzikom i slikom. Ova serija je visko rangirana kada su upitanju ozbiljni filmski krugovi i ljubitelji sedme umjetnosti. Stoga ne propustite da otkrijete biografiju jednog od najpoznatijih mafijaša svijeta, a na kraju i priču o jednoj porodici, vremenu, kriminalu u najvećem gradu Kanade i jednom društvu u kojem vladaju zakoni jačeg.

Šta se desi kada prošlost pokuca na vrata i kada stari zločini dođu na naplatu?

Seriju "Bad Blood" su kritičari pohvalili u filmovima Toronto Star i The Globe and Mail, a nominovana je i za najbolju dramsku seriju na kanadskom filmskom festivalu.. Za vodeću ulogu Coates je dobio nagradu za najboljeg glumca, dok je Konyves dobio nagradu za najbolji scenario.

Glavne uloge: Kim Coates, Anthony LaPaglia, Enrico Colantoni

Producent: Simon Barry