12.01.2021.

Bićemo prvaci sveta (12+)

Od producenata najgledanije domaće filmske i TV sage "Montevideo" još jedna istinita sportska priča koja je posvećena košarci u nedjelju, 17.1. na ATV-u!

"Bićemo prvaci sveta" je priča o četiri pionira koji su osnovali Jugoslovensku školu košarke i koji su zaslužni za razvoj ovog sporta u Evropi – Nebojša Popović (Strahinja Blažić), Borisav Stanković (Aleksandar Radojičić), Radomir Šaper (Miloš Biković) i Aleksandar Nikolić (Marko Janketić).

Centralni događaj je finalna utakmica na Svjetskom prvenstvu u Ljubljani, 1970. godine, između timova Jugoslavije i Sjedinjenih Američkih Država.

Iz vizure glavnog lika Nebojše pratimo razvoj i životni put entuzijasta koji su svojim profesionalizmom, idejama i naporima ostvarili svoj san – prvu zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu, uz ogromnu pomoć istomišljenika iz svih krajeva bivše zemlje.

Film o najslavnijim trenucima jugoslovenske košarke "Bićemo prvaci sveta" u nedjelju, 17.1. na ATV-u!

Nagrade: Film Darka Bajića "Bićemo prvaci sveta" dobitnik je nagrade Zlatna vrata Pule. Bajićev film "Bićemo prvaci sveta" je, kako je saopšteno iz organizacije te filmske manifestacije, nagradu dobio glasovima publike koja ga je ocijenila prosječnom ocjenom 4,85.

Uloge: Strahinja Blažić, Miloš Biković, Aleksandar Radojićić, Marko Janketić, Leon Lučev, Goran Bogdan, Krešimir Petar Ćosić

Režija: Darko Bajić