04.10.2018.

Budva na pjenu od mora

Televizijska serija "Budva na pjenu od mora" crnogorsko- srpske produkcije duhovitim dosjetkama, intrigantnim temama i popularnim glumcima je zabavljala gledaoce Alternativne televizije od utorka 9. oktobra 2018. godine. 

Sukob novopečenih bogataša i nižeg "klasnog staleža", nježne ljubavne priče, uzbudljive afere, elementi trilera i motivi osvete dramaturški su obrasci na kojima se zasniva radnja ovog hit serije koja je u vrlo kratkom periodu postala jedan od najgledanijih TV sadržaja u regiji.

Serija oslikava sukob sistema vrijednosti različitih sklopova dvije crnogorske porodice, od kojih je jedna konzervativna, a druga liberalna. Glavni lik oserije je Savo Bačić, kontroverzni biznismen koji kupuje u Budvi sve što mu se dopada, investira u višespratnice. Nasuprot njemu, takođe u fokusu je Jovo Radmilović- penzionisani policajac, honorarno zaposlen u hotelu „Splendid“. Jovo je udovac, primorac koji je navikao da živi usporenim životom i koji se ne snalazi u periodu društvene tranzicije. Zaplet nastaje kad se rodi ljubav između Savove kćerke Bojane i Jovovog sina Luke.

Ako je suditi po riječima producenta, režisera i glavnog glumca Milutina Mime Karadžića gledaoce očekuje mnoštvo šokantnih zapleta, puno akcije brzog ritma, te zanimljivih likova.

Uloge tumače Milutin Mima Karadžić, Leona Paraminski, Frano Lasić, Mirna Medaković, Ivo Gregurević, Andrija Milošević, Sanja Jovićević, Momčilo Otašević, Dubravka Vukotić Drakić, Ljiljana Blagojević, Mladen Nelević.

„Budva na pjeni od mora“ je jako brzo osvojila publiku u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji, ali i u Rusiji, Ukrajini i Njemačkoj.