25.03.2020.

Plava ptica

Svi drugarići neka znaju da u plavoptičastom letu uvijek mogu da uživaju u raznim avanturama, saznanjima i dobroj muzici.

Gusarski brod plovi u lov na znanje. Na čelu ove posade se nalazi kapetanica Borki, a u plovidbi joj pomaže komični dvojac gusari Boki i Oki.

Pored ove uzbudljive gusarske posade, plavoptičasti studio naselila je i gospođa Ž, sestra gospođe Š. Kao i njena sestra, i ona dijeli svoja znanja i savjete, a gospodin Dž drugarićima priča razne zanimljive priče „za Dž".

I teško je procijeniti ko od njih dvoje više nervira naše voditelje, Borku i Osmana.

Osman će svaki put pripremiti po neko novo iznenađenje za Borku i drugariće, zbog čega se se ova rubrika i zove upravo – rubrika iznenađenja.  

Kroz origanalnu muziku putujemo u daleke i manje daleke zemlje, a u naš studio pozivamo nove, zanimljive goste. I to vrlo zanimljive – one koji se bave neobičnim zanimanjima, za koja niste ni znali da postoje. 

Naravno, biće tu i čitanja pisama, ispunjavanja želja, kao i nezaobilazni eksperimenti.

Urednice i scenaristkinje su Jelena Popadić Sumić i Dunja Petrović, reditelj Ivan Milanović, scenografkinja Snežana Popović, kostimografkinja Irina Mitrinović, kompozitori songova Srđan Marković i Ljiljana Sadil-Marković, animator songova Miloš Gojković, a glumci Osman Ahmed, Borka Tomović i Boris Milivojević.