12.04.2021.

Tražimo iskusne urednike i novinare informativnog programa

Spremni da se uhvatimo u koštac sa najvećim izazovima, najaktuelnijim temama i najvažnijim događajima iz zemlje, regiona i svijeta. Spremni da svoj uticaj na tržištu potvrdimo vijestima koje se pripremaju bez prepreka - 24 sata u sedmici.

Želimo da okupimo najiskusnije i najpredanije novinare i urednike iz cijelog regiona i dodatno osnažimo kvalitet našeg informativnog programa. Spremni da rušimo granice izvještavanja, da ukrstimo oprečna mišljenja i zadamo standarde preko kojih se teško prelazi. Izazovne teme, dan koji nema radno vrijeme, izvještavanje sa svih krajeva regiona, analitičko praćenje događaja iz cijeloga svijeta - cilj od kojeg se ne odustaje i vijesti zbog kojih se ruše sve granice.

Ukoliko se prepoznajete u ovim redovima, imate želju, znanje i snagu da progovorite o gorućim temama i budete na mjestu najvažnijih događaja, želite da date lični pečat informacijama i odgovorno stojite iza svojih odluka, ambiciozni ste i zainteresovani za rad u dinamičnoj atmosferi i želite da zajedno sa nama budete promjena koja kreira stav javnosti, onda je konkurs za urednike i novinare informativnog programa ATV-a nezaobilazna stanica u vašoj karijeri.

Tražimo precizne, ozbiljne i oštroumne urednike sa iskustvom od najmanje pet godina i spretne i posvećene novinare sa najmanje dvije godine iskustva rada u medijima/informativnom programu. Potrebno je da nam pošaljete CV sa biografijom i motivacionim pismom, a poželjne su i preporuke vaših saradnika na konkurs@atvbl.com do 10. maja, uz naznaku pozicije za koju aplicirate.

Nama je informacija izazov, nama je prepreka samo jedna od stepenica do cilja. Nama je događaj suština. Nama vijest nije posao, već poziv. A vama?