23.01.2019.

Ženski raj

Italijanska televizijska serija nastala prema romanu Emila Zole "Kod ženskog raja" iz 1883. godine, ali radnja je premještena u Milano, 1956. godine.

Thumbnail

Glavni lik je Tereza, mlada žena koja ostavlja Salva, vjerenika kojeg joj je otac odabrao jer je gradonačelnikov sin, i sa Sicilije odlazi u Milano. Tereza se nada da će se tu zaposliti u stričevoj prodavnici. Ali kad stigne u Milano, saznaje da joj je stric na ivici bankrota i da je optužen da je zapalio kombi ugledne robne kuće Raj za dame zbog koje gubi posao.

Thumbnail

Vlasnik robne kuće je Pijetro Mori, mladi preduzetnik tajanstvene prošlosti, koji je nakon putovanja u SAD, poslije rata uspio da otvori elegantnu i modernu robnu kuću, gdje se Tereza prijavljuje na konkurs za prodavačicu. Nakon niza peripetija uspjeva da se zaposli i pokaže da je ambiciozna i preduzimljiva djevojka koja ubrzo stiče povjerenje kolega. Djevojka se na kraju ludo zaljubljuje u Pijetra Morija, ali mora da se vrati na Siciliju jer je njen otac obećao gradonačelniku Kastelbuonoa da će se Tereza udati za njegovog sina Salva.

Uloge: Đuzi Bušemi, Đuzepe Zeno, Kristijane Filanđeri...