Gornja Šnjegotina traga za Milenkom Pijetlovićem

19:49, 10.07.2017.
Thumbnail

Čevtrti dan, Gornja Šnjegotina kod Teslića je na nogama. Šezdesetčetvorogodišnjeg Milenka Pijetlovića nema od četvrtka, iako su u potragu, u pomoć mještanima, došli civilna zaštita, policija sa psima i gorska služba spasavanja.

Do juče mu nije bilo ni traga, a onda su u policiji otkrili gdje je nestali Pijetlović poslednji put koristio mobilni telefon.

"Imamo i dobili smo skoro novu informaciju, koordinatu i pravac gdje se zadnji put koristio mobilni telefon koji je nestali imao, tako da ćemo u tom smjeru i potragu usmjeriti", kaže Dragan Kos, pomoćnik direktora Republičke uprave Civilne zaštite RS.

Ni trag mobilnog telefona ne moše da utješi Milenkovu sestru. Brat joj je, priča, imao dva moždana udara, a osim orijentacije u prostoru, izgubio je i pamćenje.

O njemu se, kaže, brinula dok je mogla, a onda je Centar za socijalni rad brigu o Pijetloviću dao u ruke njegovom sinu. Milenko i sin, tvrdi, nisu u dobrim odnosima, pa se mlađi Pijetlović u potragu za ocem nije uključio.

"Tu kuću koju je moj brat napravio, napustio je prije 25 godina. Znači, sa ženom nije bio u dobrim odnosima, ni u kakvim odnosima. On je znao da će ga sin odvesti i on je svaki dan išao na neku stranu, nije bio u kući, bježao je od kuće faktički", rekla je Milenkova sestra.

Da li je i ovaj put Pijetlović iz istih razloga odšetao, niko ne zna. Ovo je, kažu komšije i rođaci, prvi put da je za potragom bilo potrebe, jer se Pijetlović ranije sam vraćao kući. Iako visoke temperature odmažu u potrazi, odlučni su da istraju.

"Pa, normalno da je čudno, nije se dešavalo tako nešto. Pa, dobro, treći dan danas, petak subota i nedjelja, eto, skoro četvrti dan", rekao je Spasoje Pijetlović.

Do penzije je nestali Pijetlović živio u Doboju. Nakon penzionisanja, samački život nastavio je u Šnjegotini. Posljednji put viđen je u četvrtak, na groblju, koje je od njegove kuće udaljeno tri kilometra.