Gradska uprava: Inspektori ne progone zakupca "Germanije"

15:23, 27.04.2018.
Thumbnail

Banjalučka Gradska uprava odbacila je danas tvrdnje zakupca kafića "Germanija" (bivši "Pab lajf") da ih "gradske vlasti progone" zbog učešća u akciji "Pravda za Davida", ističući da su gradski inspektori, od pokretanja ove akcije do danas, samo jednom kontrolisali rad ovog lokala.

U pismu, koje je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić danas uputio Davoru Dragičeviću, ocu stradalog 21-godišnjaka, navodi se da "u proteklih mjesec dana Komunalna policija nije kontrolisala rad ovog kafića" i da je, "od pokretanja akcije "Pravda za Davida", bila samo jedna kontrola Odjeljenja za inspekcijske poslove".

"Sa razumijevanjem za tragediju koja Vas je zadesila i uvažavanjem napora koje kao roditelj činite, izražavam uvjerenje da će se utvrditi puna istina. To je očekivanje svih građana Banjaluke koji traže da se razjasne sve okolnosti oko smrti Vašeg sina", navodi se u pismu.

Kao dokaz svojih tvrdnji, Radojičić je u prilogu dostavio detaljne izvještaje Komunalne policije i Odjeljenja za inspekcijske poslove od kojih je zatražio da se detaljno izjasne o tvrdnjama zakupca ovog lokala.

Prema izvještaju Komunalne policije, u proteklih mjesec dana, odnosno od pokretanja akcije "Pravda za Davida", ovo odjeljenje nije imalo nijednu kontrolu ovog lokala.

Prema njihovim podacima, posljednji nadzor ovog lokala obavljen je 28. marta ove godine.

U izvještaju se navodi da su u ranijem periodu, odnosno prije pokretanja akcije "Pravda za Davida" ovaj lokal kontrolisali u više navrata i da je utvrđen niz prekršaja, te da je svaka od tih kontrola obavljena po prijavama građana.

"Iz izvještaja se nedvosmisleno vidi da se ove kontrole nikako ne mogu dovesti u vezu sa posljednjim događajima i akcijom "Pravda za Davida"", navode iz Komunalne policije.

Odjeljenje za inspekcijske poslove je u posljednje vrijeme obavilo samo jednu kontrolu ovog lokala, i to u okviru šire akcije koju je sprovodila Policijska uprava Banjaluka, a kojom je bilo obuhvaćeno više ugostiteljskih objekata na području užeg centra grada.

Jedna kontrola je izvršena 20. aprila, a tom prilikom nisu utvrđene nepravilnosti u radu ovog lokala.

Iz Odjeljenja za inspekcijske poslove navode da je u ranijem periodu ovaj lokal dva puta bio kontrolisan i da su ih u dva navrata kažnjavali zbog neprijavljenih radnika.

(Srna)