Auto slalom trka u Istočnom Sarajevu

08:34, 01.08.2020.
Izvor: ATV
Nakon što je prošlog vikenda u Jajcu održano prvo ovogodišnje takmičenje u disciplini A09 - 3. Auto slalom "Plivska jezera", ovog vikenda ova, po mnogima najinteresantnija disciplina, seli se u Istočno Sarajevo.

Ova trka se boduje za Šampionat Bosne i Hercegovine (SAMS BIH) i za Otvoreno prvenstvo Republike Srpske (SAMS RS). Organizator trke je Auto-karting klub „Magnum“ iz Istočnog Sarajeva.

Trka se organizuje u okviru obilježavanja manifestacije "4. avgust", a voziće se magistralnim putem od mosta u Vojkovićima do mosta u Krupcu. Pripreme su počele već oko 7:30, a planirano je da dio magistralnog puta bude zatvoren već od 9:00.

Publika će moći da uživa u sve kvalitetnijim vožnjama u ovoj veoma zahtjevnoj ali i jako interesantnoj disciplini.

Svoje nastupe do sada su prijavili vozači iz AK Garage 78 Banjaluka,  AMKK Leotar, AK Magnum I. Sarajevo, SAK Komotin Jajce, SAK SPARK Tuzla, AMSU Fanatik, AMD Laktaši, AKK Profesional i mnogi drugi.

Po onome što je viđeno na prošlom slalomu u Jajcu, najveća borba se očekuje u klasi 4, dok će u klasi 6 biti veoma zanimljiv dvoboj Đorđa Sekulovića (Renault Clio Sport - AK Garage78) i Aleksandra Tadića (Mini Cooper S - SAK Komotin Jajce).

Vremena koja su ostvarili vozači možete pratiti putem linka: http://www.live.timing.ba/

Pogledajte kako je sve to izgledalo u Jajcu: