Video igre

Gejmeri novi i stari spremite se - Sudar imperija u Age of Empires 4 počinje u oktobru

16:50, 18.06.2021.
Izvor: Agencije
Čekanju je uskoro kraj. Poslije odličnih remastera ranijih naslova, fanovi strategija iz Age of Empires serijala konačno ove jeseni, dobijaju priliku da zaigraju dugo očekivani četvrti dio u serijalu.

Kao dio E3 2021 prezentacije, Microsoft je otkrio da će Age of Empires 4 dostupan za igranje postati od 28. oktobra na PC plaformama, a kao što se moglo i naslutiti, od prvog dana će biti dostupan pretplatnicima Xbox Game Pass servisa. Takođe, AoE 4 će biti dostupan i putem Steam platforme, navodi play.co.rs.

Age of Empires IV donosi dosta toga za stare i nove igrače. Dobar dio mehanika će biti prepoznatljiv dugogodišnjim fanovima serijala, dok se mogu očekivati i noviteti u upravljanju imperijom kroz vijekove.

Na raspolaganju će biti čak 8 različitih civilizacija, sa 4 kampanja i 35 misija koje imaju utemeljenost sa realnom istorijom. Pošto smo u 2021. godini, ovu strategiju neće zaobići mulitplejer mod, i to za do 8 igrača. Što se dodatnih modova tiče, novajlije će imati priliku da se upuste u tutorijal i specijalni story mod.