Srpska transmanekenka

Andreja Pejić igra u novom filmu o Salvadoru Daliju

15:19, 05.05.2021.
Izvor: nezavisne.com
Srpska transmanekenka Andreja Pejić igra pored oskarovca Bena Kingslija u filmu o kontroverznom i ekcentričnom slikaru Salvadoru Daliju.

Snimanje filma "Dalijeva zamlja" ("Dalí land") uskoro se privodi kraju u Ujedinjenom kraljevstvu.

Film donosi priču o posljednjim godinama braka ikoničnog španskog slikara i njegove dominante žene Gale, koji je naizgled čvrst kao stijena na kojoj nema nijedne pukotine. Smješten u Njujork i Španiju 1973. godine, zaplet je ispričan iz perspketive Džejmsa, mladog slikara koji želi da se proslavi u umjetničkom svijetu i trenutno pomaže Daliju da pripremi svoju sljedeću veliku ulogu.

Zvijezda "Šindlerove liste", Ben Kinglsi, igra glavnu ulogu, a pored njega, rame uz rame, Barbara Sukova kao Dalijeva žena i muza. Novopečeni glumac Kristofer Brini pojaviće se kao Džejms, mladi i uzbuđeni umjetnik koji se slučajno nađe u centru Dalijevog nevjerovatnog i nepredvidivog svijeta.

Rupert Grejvs (inspektor Lestrad iz "Šerloka") igra Dalijevu desnu ruku, kapeta Mura, dok je manekenka Andreja Pejić dobila još jednu priliku na filmu kao slikareva muza Amanda Lir.

Podsjetimo, Pejić je već igrala u filmovima "Djevojka u paukovoj mreži" i "Bagdad, Florida", ali i u turskoj seriji "Fatih".