Foča

Izložba slika u Muzeju Stare Hercegovine

10:53, 18.01.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Muzeju Stare Hercegovine u Foči otvorena je izložba slika Slavka Tuševljaka iz Višegrada, Danijele Novaković iz Rogatice i Borka Močevića iz Istočnog Sarajeva.

Slike su rađene u tehnikama ulje na platnu i lepenci, akrilika na platnu i dasci i kombinovanoj tehnici, a izložba je organizovana u okviru Januarskih svečanosti opštine Foča. 

Višegradski slikar i direktor Gradske galerije Višegrad Slavko Tuševljak rekao je na sinoćnjem otvaranju izložbe da su njegova djela inspirisana klasičnom umjetnošću, ali i gradom iz koga dolazi, kao i likovima i motivima iz romana Ive Andrića. 

"Izložba je interesantna jer smo različiti umjetnici. Ima tu apstrakcije, impresionizma i klasične umjetnosti", naglasio je Tuševljak. 

Mlada umjetnica Danijela Novaković iz Rogatice, koja je nedavno u Foči imala izložbu slika na temu Velikog rata, ovaj put se predstavila zanimljivim portretima. 

"To su portreti koji su rađeni ranije, ali sam odlučila da ih sklonim iz ormara i predstavim publici. Ujedno, željela sam da sagledam svoju ondašnju energiju i sam pogled na portret", rekla je Novakovićeva. 

Slikar Borko Močević, koji živi i radi u Istočnom Sarajevu, publici u Foči predstavio se slikama rađenim akrilikom na dasci u velikom formatu. 

Izložba će posjetiocima Muzeja biti dostupna do kraja januara.