Bileća

Odigrana predstava "Mi čekamo bebu"

07:44, 06.10.2019.
Izvor: Srna
Glumci Gradskog pozorišta "Teatar 21" iz Aleksinca odigrali su u Bileći predstavu "Mi čekamo bebu", koja na komičan način prikazuje način života mladih bračnih parova.

Predstava je odigrana u okviru projekta "Kulturno-istorijsko nasljeđe kultura i tradicija stare Hercegovine", koji je podržao kabinet predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Srbije, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Uprava za dijasporu i Opština Bileća.

Direktor Gradskog pozorišta "Teatar 21" iz Aleksinca Milena Rašić rekla je da je predstava "Mi čekamo bebu" komedija u režiji Dragoslava Ranđelovića koja govori o životu mladih bračnih parova, o problemima i sitacijama sa kojima se susreću tokom bračnog života, a koje su neizbježne u današnjem modernom braku.

Glumci Gradskog pozorišta "Teatar 21" bilećkoj publici predstavili su se i sa predstavom za djecu "Semaforko".

Rašićeva je podsjetila da je aleksinačko pozorište i prije dvije godine gostovalo u Bileći u okviru saradnje dvije lokalne zajednice.

Projekat "Kulturno-istorijsko nasljeđe kultura i tradicija stare Hercegovine" ima za cilj promociju kulturno-istorijskog nasljeđa, srpskog jezika i ćirilice, tradicije i kulture.