Kotor Varoš

Otvorena izložba slika Gorana Čupića

21:34, 22.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Izložba slika mladog kotorvaroškog umjetnika Gorana Čupića otvorena je večeras u Kotor Varošu u okviru obilježavanja Dana opštine - 24. aprila.

Riječ je o slikaru koji je Akademiju umjetnosti završio 2011. godine u Banjaluci i trenutno je apsolvent na master studijama, a izlagao je na više kolektivnih izložbi u zemlji i regionu. Ovo je prva samostalna izložba umjetnika koji živi i stvara u rodnim Maslovarama.

Izložbu je otvorio načelik opštine Zdenko Sakan, istakavši da je Čupić izgradio prepoznatljiv rukopis, a svoju energiju umjetničkim djelima prenosi na ljude dobre volje.

"U slikama Čupića su sabrana sva iskrenost, energija i neposrednost njegovog življenja i poimanja umjetnosti. U okviru naših mogućnosti, podržavaćemo njegov rad jer su na većini njegovih slika prirodne ljepote kotorvaroškog kraja", rekao je Sakan.

Čupić kaže da, tražeći zadovoljstvo, "vodi dijalog sa slikarstvom i umjetnošću u konstantnoj borbi sa bjelinom platna".

"Ova postavka je samo dio onoga što sam do sada naslikao. Trudiću se da istaknem više žanrova, kako bi ljudi vidjeli sa koliko žara i energije ulazim u svaku sliku", rekao je Čupić.

Osim slikarstva, ovaj mladi umjetnik se bavi i grafičkim dizajnom, konceptualnom umjetnošću, odnosno umjetničkim instalacijama u prirodi, a eksperimantiše i sa arhitekturom.

Tehnike koje koristi su ulje na platnu i akrilik na platnu, a njegova djela su najčešće namijenjena za komercijalne svrhe, ali nerijetko slika i za svoju dušu.

Večerašnjoj izložbi, koja će biti otvorena do četvrtka, 25. aprila, prisustvovali su predstavnici lokalne uprave, javnih preduzeća i ustanova i brojni građani.