Život Feđe Stojanovića obilježila je najveća životna tragedija - Sahranio sina jedinca prije 4 godine

20:56, 05.05.2021.
Glumac Feđa Stojanović preminuo je poslije teške bolesti u 73. godini, potvrđeno je iz Pozorišta Atelje 212.

Feđa Stojanović je prolazio kroz neke od najtežih trenutaka u životu i umjesto da se veseli što je oženio sina Uroša (44) i da se raduje njegovom prvom filmu u Holivudu, spremao je njegovu sahranu 2017. godine.

Jedan od najtalentovanijih reditelja iznenada je preminuo 2017. godine u svom stanu u Los Anđelesu, gdje je živio posljednjih desetak godina.

- Uroš nije imao nikakvih problema. Oženio se prije tri mjeseca. Žena mu je glumica s našim prostora koja je tamo počela da gradi karijeru. Zavoljeli su se. Sve je to tako kratko trajalo - sa knedlom u grlu izgovara Feđa, koji je, umjesto dobrih vijesti da će dobiti unuče, prošle subote primio poziv iz Amerike da su njegovog sina pronašli mrtvog.

Glumac je stalno bio u kontaktu sa sinom, koji se nije žalio da ima probleme.

- Išao je pre pola godine na neki pregled. Utvrdili su da je potpuno zdrav. Čekao je da krene da snima svoj film - kaže Stojanović i dodaje:

Ne znamo još uzrok smrti, samo pretpostavljamo da je srčani udar. Vjerovatno će se ispostaviti da mu je stalo srce.

Feđa se teško nosi s tragedijom, a trenutno ni sam ne zna kako će snimati seriju „Istine i laži“.

- Zdravstveno sam dobro. Mentalno sam loše. Provalija. Šta da vam kažem - jedna je izustio Stojanović.

Uroševa urna biće donijeta u Srbiju i položena na Novom groblju.

- Ne znamo još datum njegove sahrane. Moraćemo da čekamo sigurno još najmanje dvije nedjelje. Nije još završena autopsija, poslije će biti obavljena kremacija, a onda će njegova urna biti donijeta u Srbiju. Njegove kolege spremaju komemoraciju, koja će se održati u Kinoteci, tako sam načuo. Nisam u stanju da učestvujem u tome - završava glumac.

Uroš Stojanović snimio je film „Čarlston za Ognjenku“, koji će zlatnim slovima biti ispisan u istoriji srpske kinematografije, ne samo zbog povratka u velikom stilu na veliko platno Olivere Katarine već i jer je lansirao neke nove mlade glumice. Nakon velikog uspjeha, nije dobio šansu da snimi drugi film, pa je otišao u Holivud. Deset godina je spremao svoj holivudski prvjenac, ali smrt ga je spriječila da postane otac i nastavi da snima divne filmove.