Draga, odoh ja na vazduh: Hodao je 400 km nakon svađe sa ženom

09:51, 02.12.2020.
Izvor: 24sata.hr
Italijan je policajcima rekao da se posvađao sa suprugom i 22. novembra napustio zajednički dom u sjevernoj pokrajini Como. Prvo se vozom odvezao do Milana, a onda krenuo hodati.

Italijanska policija presrela je muškarca koji je prohodao 400 kilometara kako bi razbistrio glavu nakon svađe sa suprugom. Muškarca je policija zaustavila rano u ponedjeljak u blizini Fana u srednjoj Italiji. 

- Bio je umoran i prehlađen - rekao je policijski sližbenik Antonio Squanci. Policajcima je rekao da se posvađao sa suprugom i 22. novembra napustio zajednički dom u sjevernoj pokrajini Como. Prvo se vozom odvezao do Milana, a onda krenuo hodati. Cilj mu je bila Apulija na jugu zemlje. 

Fano, gdje je zaustavljen, nalazi se 379 kilometara od milanske glavne stanice. Po Google Mapsu, to je put koji bi hodanjem bez zaustavljanja trajao 79 sati. Policija je muškarca odvela u hotel i nazvala njegovu suprugu koja je došla po njega.

Squanci je negirao navode medija po kojima mu je policija napisala kaznu jer je kršio nacionalni policijski čas od 22 do 5 sati ujutro.