Istraživanje pokazalo koliko ženama treba da dožive orgazam

09:42, 22.02.2020.
Ispostavilo se da žene ne uživaju u kratkom seksu, iako muškarci smatraju suprotno.

Novo istraživanje pokazalo je da žene više uživaju u seksu ako traje duže, a treba im i duže da dožive orgazam. Otkrilo se koliko tačno vremena treba ženama da dožive orgazam, a i da muškarci misle da im treba dosta manje vremena, piše The Sun.

Prosječnom muškarcu treba oko šest minuta da doživi orgazam, a ženama treba čak dvostruko više i to oko 13,41 minutu.

Istraživanje se provelo na 645 heteroseksualnih žena iz 20 zemalja, uglavnom Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Holandije i Indije. Žene koje su učestvivale u istraživanju su u monogamnim vezama, a prosječna dob bila je trideset godina.

Ženama je dat zadatak da izmjere vrijeme od kada su postale seksualno uzbuđene do trenutka u kojem su doživjele orgazam.

Vrijeme su mjerile osam sedmica, a mjerenja su se kretala od 12,76 do 14,06 minuta, a čak 17 odsto žena nijednom nije doživjelo orgazam. Uz sve to, istraživanje je pokazalo da je vaginalni seks rijetko zaslužan za orgazam jer samo 31,4 odsto žena ga je tako postiglo. Prosječno je 68,8 odsto žena trebalo nešto dodatno kako bi postigle orgazam, a tu se uključuje ljubljenje, lagano grickanje i dodirivanje drugih dijelova tijela.

Takođe su i neke seksualne poze učinkovitije od drugih, a najviše žena vole kada one kontrolišu igru te su na "vrhu" - čak njih 42,2 odsto.

Status veze nije bio ključan jer je udatim i neudatim ženama trebalo otprilike isto vrijeme za orgazam, ali pronašli su i neke iznenađujuće faktore koji ubrzavaju dolazak do orgazma. Jedan od faktora je nošenje čarapa - one tokom seksa povećavaju zadovoljstvo.

(vecernji.hr)