Momčilo Bajagić Bajaga

Ljubavna priča koja topi srca: Upoznali su se u autobusu, a njene riječe još uvijek pamti

08:57, 19.10.2019.
Izvor: Blic
Thumbnail
Momčilo Bajagić Bajaga svoju suprugu prvi put je vidio u autobusu i odmah mu se dopala. Međutim, kada ju je upitao da izađu uslijedio je odgovor koji i dan danas pamti.

Momčilo i Emilija u braku su od 1989. godine, a prije toga su sedam godina živjeli zajedno. Ono što je i te kako zanimljivo kada su njih dvoje u pitanju jeste način na koji su se upoznali – u autobusu.

"Ema je stanovala u Zemunu, a upoznali smo se u autobusu. U busu sam je prvi put pitao da li bi htjela da izađe sa mnom u nedjelju, a ona je rekla da nedjeljom ne izlazi. Meni je to bilo kao da me je o'ladila, jer ko ne izlazi nedjeljom? Ema je valjda izlazila subotom, otkud znam. Ja onda nisam postavljao nikakvo dodatno pitanje, bilo mi je truba. Tek poslije nekoliko mjeseci smo profurali", istakao je muzičar u intervjuu za Novosti.

"Meni je to bilo kao da me odbila, jer ne znam ko ne izlazi nedjeljom", rekao je Bajaga u svojoj ispovijesti.

Njihova sedmogodišnja veza završila je brakom. Vjenčali su se 1989, a sljedeće godine su dobili sina Marka, a osam godina kasnije i kćerku Anđelu.

Emiliji je posvetio sve svoje ljubavne pjesme. Njihova veza nikada nije bila u iskušenju, ali svjestan je da njegovoj supruzi nije bilo lako.

"O javnim se osobama svašta piše. Ema je to stvarno dobro podnijela, posebno tih prvih godina naše veze koje su bile najluđe. Nismo mogli ići na ljetovanje negdje gdje idu svi. Na Mljetu smo jednom otišli na neku daleku plažu kako bi bili sami. Međutim, od nekuda se pojavilo petoro ljudi koji su samo sjedili i gledali u nas", ispričao je roker.

Ni djeci nije bilo lako da odrastaju uz poznatog oca. Bajaga tvrdi da je imati slavnog roditelja privilegija, naročito kada se organizuju veliki koncerti.

" Tad sam nervozniji, a to se onda prenosi i na njih. Mnogi im prijatelji iz škole traže karte za koncert, pa onda oni kod kuće žickaju od mene, a tih dana mi nije ni do čega", kaže Bajaga.