Rajčević sutra u Banjaluci otvara "Noć istraživača"

14:54, 26.09.2019.
Izvor: Srna
Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević otvoriće sutra u Banjaluci manifestaciju "Noć istraživača" čiji je cilj promocija nauke i istraživačkog rada, kao i podizanje svijesti šire javnosti o uticaju naučnog istraživanja na svakodnevni život.

Rajčević će manifestaciju u banjalučkom Domu omladine otvoriti u 17.00 časova, najavljeno je iz Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske.

U isto vrijeme manifestacija "Noć istraživača" biće otvorena i u Trebinju na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Univerziteta Istočno Sarajevo, u Centru za kulturu u Bijeljini, te u Omladinskom centru u Brčkom.

Manifestacija će u Banjaluci biti održana na nekoliko lokacija, i to u Domu omladine, Muzeju Republike Srpske, Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske, Dječijem pozorištu Republike Srpske, "Robokidsu", kao i u prostorijama Tehničke škole.

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i ove godine je pokrovitelj ove tradicionalne naučne manifestacije.