#DigitalJobs

ROBOKIDS i PRORENT organizuju kurseve za pet najtraženijih zanimanja

10:00, 14.10.2019.
Izvor: ATV
ROBOKIDS pokreće projekat #DigitalJobs, u sklopu kog će sprovesti istraživanje tržišta i analizu kako bi identifikovali tehničke vještine koje su najtraženije od strane lokalnih firmi, online freelancing, microwork platformi i slično. Nakon toga biće identifikovano pet najtraženijih zanimanja iz oblasti digitalnih poslova, a koja će biti ponuđena polaznicima za prekvalifikaciju.

Prvi partner na ovom projektu je kompanija PRORENT, koja se bavi tehničkom produkcijom različitih vrsta događaja (koncerti, korporativni i sportski događaji, konferencije, prezentacije itd.) i koja u sklopu svoje djelatnosti ima potrebu za zanimanjima audio tehničar, dizajner svjetla, VJ.

"U prvoj fazi naše saradnje organizujemo 3-mjesečni kurs za tonskog tehničara, koji počinje 04.11.2019. i koncipiran je kao 8 nedjelja teorijske nastave u prostorijama ROBOKIDS i 4 nedjelje praktične nastave u prostorijama PRORENT i na živim događajima koje PRORENT bude radio u tom periodu.", kažu iz Prokids-a.

Sutra, 15.10.2019. godine u periodu od 15 do 18 časova biće održana i prezentacija kursa u prostorijama ROBOKIDS (lokacija na mapi ispod videa), gdje mogu doći svi zainteresovani da se detaljnije upoznaju sa planom i programom kursa.