Ako želite da budete psihički izdržljiviji, onda se morate voditi pravilom "40 odsto"

10:34, 30.12.2019.
Da biste bili kao oni kojima se divite, morate poštovati pravilo "40 odsto".

Svi se divimo tvrdoglavim i moralno upornim ljudima. Želimo da budemo poput njih, da podnesemo sve poteškoće na isti način i uvijek uzdignute glave nastavimo dalje. Međutim, to je samo u teoriji. U praksi imate osjećaj da nikada nećete biti tako jaki, zar ne?

Da biste bili kao ti ljudi, morate postići mnogo više i držati se takozvanog "40 odsto" pravila.

Šta je pravilo "40 odsto"?

Kada kažete da ste uradili apsolutno sve što je u vašoj moći u određenoj situaciji, u stvari ste učinili samo 40 odsto. Ovo je vrlo efikasno i korisno pravilo koje vodi mnogo uspješnih ljudi u prevazilaženju teških perioda i kriza u životu.

Sve je vrlo jednostavno - kada vam um kaže da ste učinili sve što je moguće i nemoguće, te da ste toliko umorni da jednostavno niste u stanju da idete dalje, imajte na umu da ste uradili tačno 40 dosto onoga za šta ste sposobni.

Ovo pravilo je višestruko korisno i za svakodnevni život. Želite da postanete moralno jaki i super izdržljivi? Samo ponovite sebi ovo pravilo, poput mantre.

Kada osjetite da je situacija nikad gora, da nije moguće nešto sačuvati ili promijeniti, da ste na ivici snage i mogućnosti - pokrenite "zvijer" u sebi.

Čim ovo pravilo ponovite sebi (pa, čak i naglas) otvoriće se druga struja. Bićete šokirani i iznenađeni šta još možete učiniti.

Zapravo je najvažnije da pokrenete mehanizme koji će vam pomoći da postanete jači i izdržljiviji.

Mi smo zaista sposobni za mnogo toga više nego što vjerujemo. Samo prebacite "prekidač" u vašoj glavi i izgovorite sebi:

"Učinio/la sam sve što sam mogao/la. Ali, to nije ni pola onoga što mogu. To je samo 40 odsto. Stoga, naprijed!"

(T.T./Telegraf.rs)