Praktičan savjet

Evo kako možete da ojačate trepavice

16:50, 07.09.2019.
Izvor: novosti.rs
Thumbnail
Zavodljive, duge i guste trepavice san su svake žene. Njihova čar je i u tome što naglašavaju oči i daju licu potpuno drugačiji izraz. Ukoliko su se vremenom istanjile i izgubile željenu formu, vreme je da ponovo zablistate i vratite zavodljivost pogleda kojim ćete oboriti s nogu svakog muškarca.

Prije nego što pređemo na konkretne savjete, potrebno je da znate da je dugogodišnje šminkanje i nepravilno skidanje šminke veliki neprijatelj vaših trepavica. Može dovesti do oštećenja korena trepavica, vremenom postaju slabije, pa čak i opadaju.

Osnovno pravilo je da prije odlaska na spavanje skinete maskaru kako biste izbjegli pomenute neželjene posljedice, a neće vam se stvoriti ni bore oko očiju. Ali činite to nježno, nikako grubo! Najbolje bi bilo da maskaru skinete posebnim sredstvom ili uljem za njegu dečije kože. Poslije toga lagano operite trepavice mlakom vodom. Zatim na njih i oko očiju nanesite posebnu kremu za njegu kože u tom dijelu. Takođe, izbjegavajte da trljate oči jer će vam nepotrebno kidati trepavice, a može izazvati i infekciju očiju.

Šta učiniti da trepavice brže rastu i postanu gušće? Prije svega, negujte ih pravilno. Postoje preparati koji se mogu kupiti, ali mnoge možete i sami da napravite. Imajte na umu da se trepavice regenerišu na četiri do osam nedelja, a već poslije druge ili treće nedelje mogu se vidjeti prvi efekti nege.

Jedno od najefikasnijih rješenja je uz pomoć maslinovog ulja. Nanesite ga uveče na trepavice i tako prespavajte, a ujutru se umijte. Zna se da je izuzetno djelotvorno i ricinusovo ulje koje se smatra osnovnom terapijom u njegovanju trepavica a može se kupiti u svakoj apoteci. Na vama je samo da napravite serum od ovog ulja i isprobate njegove čudesne moći. Pokušajte, oporaviće ih dok trepnete.

Potrebno je:

- oko 20 ml ricinusovog ulja

- kora jednog limuna

- sterilna posudica sa poklopcem u kojoj ćete čuvati serum

Oljuštite svjež limun, isjeckajte koru na komadiće i ostavite da se osuše na vazduhu nekoliko sati. Zatim osušenu koricu stavite u sterilnu posudicu sa poklopcem u koju ste sipali ricinusovo ulje. Potrebno je da odstoji najmanje 72 sata, a najviše pet dana. Poslije toga izvadite korice limuna iz rastvora i počnite da ga koristite. Uveče, poslije temeljnog skidanja šminke, nanesite serum na trepavica. Nemojte prelaziti tupferom preko cijelog kapka, ukoliko ne želite da ustanete ujutru naduveni. Već to učinite pomoću štapića za uši, direktno na korjen trepavica.