Saznajte kako

Iskoristite školsku kredu kao pomoć u kući

18:28, 26.09.2019.
Znate li da se kreda, osim za pisanje i crtanje, može koristiti i za uklanjanje masnih mrlja ili pak za tjeranje mrava?

Kredu se može kupiti u mnogim trgovinama, a bijela kreda ima razne primjene u domaćinstvu, za koje možda i niste znali. Evo o čemu se radi.

Bijela kreda uklanja masne mrlje s odjeće. Razmažite kredu po mrlji i ostavite tako 10 minuta. Maknite maramicom višak krede i tek onda, kada se odjeća osuši, stavi se prati u mašinu. Ovo se događa jer kreda upija masnoću i vrlo lako je uklanja.

Pomoć kod čišćenja srebra

Srebrni nakit i pribor za jelo vrlo lako gubi svoj sjaj. Ovo se može spriječiti ako se nekoliko kreda stavi u istu ladicu gdje stoji nakit ili pribor za jelo. Srebro tamni zbog vlage, a kreda će je upiti.

Borba s mravima

Kreda je dobra u borbi protiv mrava. Jednom kada uđu u dom, ovih se životinja teško riješiti, a tu nastupa kreda. Potrebno je samo povući liniju po mjestima gdje se nalaze mravi i to je to.

Žuta odjeća

Sva bijela odjeća nekad požuti od stajanja u ormaru. Nekada jednostavno ima žute mrlje ispod ruke ili na ovratniku. Ovdje također pomaže bijela kreda. Potrebno ju je samo utrljati prije pranja u mašini i nakon nekoliko pranja, žuta boja će u potpunosti nestati.