Počnite danas!

Kako da smršate 10 kg do Nove godine

19:15, 12.12.2019.
Izvor: mondo
Thumbnail
Nova godina stiže za manje od mjesec dana, zato ako želite da smršate počnite još danas.

Loša vijest je da se ovaj dijetalni plan bazira na tečnoj hrani. Ali, dobra vijest je da daje rezultate - za 21 dan smršaćete čak 10 kg!

Po riječima osoba koje su praktikovale ovaj režim, četvrti dan dijete je najkritičniji. Ako tada ne pokleknete, preostalih 17 dana vam neće predstavljati problem. Dobra strana ove dijete jeste i što čisti organizam od štetnih materija.

Sokovi i pirei
Osnovni princip je da na svaka dva sata u organizam unosite tečnost. Osim vode, dozvoljeni su svježe cijeđeni sokovi od voća i povrća, biljni čajevi, antioksidantski napici od bobičastog voća (borovnice, maline i brusnice), pirei i šejkovi od povrća, kao i supe i potaži. Gotovo sve voće je dozvoljeno, a od povrća se posebno preporučuje mrkva, cvekla, tikvice, lisnato zeleno povrće (kelj, spanać...), paradajz, celer, bijli luk, pasulj, krastavac, ljubičasti kupus... Od mesa je dozvoljeno juneće i pileće (maksimalno 50 g u sirovom stanju), ali se ne jede kao sam obrok, već u sklopu čorbica. Hrana se priprema tako što se kuva, pasira, cjedi, blendira... Što se začina tiče, možete da koristite kalijumovu so u minimalnoj količini, kao i sušene biljne začine.

Prelazak na "čvrstu hranu"
Posle 21. dana polako se uvodi čvrsta hrana. Nikako nemojte da preterujete sa brzom hranom, gurmanlucima i slatkišima, jer nakon tri nedelje čišćenja, vaše tijelo neće moći da "obradi" tako jaku hranu. Prvih par dana pijte sojino mleko i nemasni jogurt, jedite ribu pripremanu bez masti, kuvano povrće... Šejkove od povrća, antioksidantske napitke, kao i čajeve možete da nastavite da konzumirate, ali u manjoj količini.

Napravite sami jelovnik
Pridržavajte se pravila i osmislite sami jelovnik za sve tri nedelje, a evo prijedloga za jedan dan...

1. obrok: čaša od 2,5 dl svježe cijeđenog soka od bobičastog voća (borovnice, maline, brusnice) koji deluje kao antiokisdant, šolja od 2 dl vrućeg biljnog čaja po izboru, čaša od 2,5 dl vode;

2 obrok : čaša od 2,5 dl vode, šolja od 2 dl vrućeg ili hladnog biljnog čaja po izboru, čaša od 2,5 dl šejka od zelenog povrća;

3. obrok: čaša od 2,5 dl sveže cijeđenog soka od povrća po izboru, činijica od 2,5 dl povrtnog pirea sa karijem, čaša od 2 dl vode;

4. obrok: tanjir potaža od povrća, čaša od 2,5 dl vode, šolja od 2 dl vrućeg ili hladnog biljnog čaja po izboru;

5. obrok: čaša od 2,5 dl povrtnog šejka, čaša od 2,5 dl vode, šolja od 2 dl biljnog čaja po izboru;

6. obrok: tanjir goveđe supe, šolja od 2 dl biljnog čaja po izboru, čaša od 2 dl vode;

7. obrok: čaša od 2,5 dl sveže cjeđenog soka od bobičastog voća (borovnice, maline, brusnice), šolja od 2 dl vrućeg biljnog čaja po izboru, čaša od 2,5 dl vode.