Očistite kuvalo od kamenca za 5 minuta, pomoću jednog sastojka koji imate u kući

09:02, 24.01.2020.
Izvor: ATV
Treba vam samo nekoliko poteza, jedan sastojak i nekoliko minuta i neće više biti ni traga od kamenca u vašem kuvalu za vodu.

Mnogi od nas koriste električno kuvalo za vodu, jer je to najbrži način da zagrijemo vodu za jutarnju kafu ili čaj. Međutim, poslije nekog vremena se u njemu stvori kamenac. Evo kako da ga jednostavno očistite.

Najbolje je to učiniti pomoću sirćeta, a možete koristiti bilo koje, odnosno alkoholno, jabukovo ili vinsko. Sirće je, naime, odlično za skidanje kamenca sa svih površina.

Postupak:

U kuvalo sipajte pola čaše vode i isto toliko sirća i uključite da prokuva. Pošto prilikom ključanja sirće jako pjeni, pripazite da vam ne iscuri, ili stavite pored otvora za sipanje neku posudu ili krpu kako biste izbjegli "mini poplavu". Ostavite malo da odstoji nakon što je prokuvalo i onda izlijte vodu i isperite kuvalo. Od kamenca neće ostati ništa.

Ako se plašite da će u kuvalu ostati miris sirćeta, nema razloga za brigu. Samo isperite nekoliko puta hladnom vodom i neće se više nimalo osjećati.

Čišćenje kuvala od kamenca