'Od jednog pileta sam napravila 17 glavnih obroka i šest užina'

08:49, 03.12.2020.
Izvor: 24sata.hr
Thumbnail
Neimenovana mama napisala je u Facebook grupi 'Feed Yourself for £1 a day' kako da je kupila pile za manje od 9KM u lokalnom supermarketu i da je od njegovog mesa i kostiju uspjela napraviti 17 glavnih obroka i šest užina. Osim pileta kupila je i nešto povrća, a na njega je potrošila još 8,5KM.

Pripremila je pitu, variva, supe, klasičnu pečenu piletinu, popečke...

- Mislila sam podijeliti s vama ono što sam napravila od velikog pileta koje sam kupila na sniženju. Od jednog pileta sam napravila 17 glavnih obroka i šest užina. Prvo smo jeli punjenu pečenu piletinu, pečeni krompir, mrkvu, kupus,karfiol, tikvice, praziluk i sos. To su bile tri porcije - počela je nabrajati.

- Potom smo ostatke hladnog mesa narezali i jeli s pireom od krompira i kiselim krastavcima. To su bila dva obroka. Tada sam napravila pitu od piletine i gljiva koju smo jeli s grahom, karfiolom, artičokom i tikvicom, bile su to 4 porcije - nastavila je.

- Za ručak smo pojeli sendviče od piletine. Od kostiju sam kuvala temeljac i napravila 4 porcije supe od butternut tikve, od polovine temeljca, a od druge polovine sam napravila 4 porcije variva od piletine i graha. Od preostalog mesa sam pripremila 8 popečaka spremnih za zamrzivač - dodala je.

Napomenula je kako sve povrće nije morala kupovati je ponešto imaju u vrtu - tikvice, poriluk, grah, artičoke i butternut tikve.

Nije spomenula koliko ih ima u kući.

Domaćice sakupljene na Facebooku bile su oduševljene. Neke su joj čak predložile da snima videa kako priprema štedljiva jela i objavljuje ih na YouTubeu. 

No bilo je i skeptičnih.

-Kako ljudi uspijevaju toliko toga napraviti od jednog pileta? Ja imam sreće ako jedno pile bude dovoljno za naš obrok, a imam supruga i dva sina  od deset i četiri godine, napisala je jedna žena, a prenosi TheSun.