Možete da propustite let

Ovu grešku ne treba da pravite kada putujete avionom

08:13, 17.09.2019.
Izvor: B92
Kada prolazite pored obezbjeđenja na aerodromu sigurno u rukama nosite vaš pasoš i mnogi ga imaju kod sebe sve do ulaza u avion.

Međutim, veliki broj putnika tu pravi ogromnu grešku dok se ukrcava u avion i stavlja pasoš u prtljag.

Ovo može da bude veoma veliki problem ukoliko je čitav let rasprodat pa iz avio-kompanije mogu da zamole da se prtljag provjerava pred ukrcavanje dalje od ulaza u avion i onda prtljag bude odnesen dalje od putnika koji su tom prilikom primorani da ostave svoje stvari.

Kada putnici ostave pasoš u prtljagu onda imaju problem da prođu kontrolu i uđu u avion, zbog čega mogu da propuste let, piše Travelandleisure.com. Nema svaki aerodrom obavezu da vam vrati prtljag koji je prošao prijavljivanje kako biste vi uzeli vaša dokumenta na ulaz u avion.

"Morao sam da čekam u redu iza pulta sve dok mi moj prijatelj nije donio pasoš iz prtljaga. Ne znam šta bih radio u suprotnom. Avio-kompanije bi trebalo da nas upozoravaju da imamo pasoš kod sebe kada nam uzimaju prtljag“, napisao je jedan od putnika koji je imao neprijatnost zbog ove procedure.

Putnici su u ovakvim slučajevima prepušteni na milost i nemilost službenicima aerodroma i kontrolorima zaduženim za provjeru dokumenata. Naravoučenije – uvijek držite pasoš kod sebe.