Jednostavno!

Posvijetlite kosu na prirodan način uz pomoć cimeta

16:21, 17.06.2021.
Izvor: klix.ba
Thumbnail
Ukoliko želite posvijetliti kosu, ali se ne želite farbati, možete je posvijetliti i prirodnim putem uz pomoć cejlonskog cimeta.

Osim što ćete postići željeni rezultat, vaša kosa će nakon upotrebe cejlonskog cimeta biti sjajnija i mekana. Tretman posvjetljivanja kose cimetom namjenjen je za svjetlije nijanse kose, kao što je svijetlosmeđa.

Međutim, mogu se isvijetliti i tamnije nijanse kose, ali tretman morate ponoviti više puta, a rezultat možda neće biti kakav ste željeli.

Ovakav prirodan način isvjetljivanja kose bolji je od upotrebe farbe zbog toga što ne oštećuje kosu. Ukoliko želite isvijetliti kosu cejlonskim cimetom, potrebno je da sami napravite smjesu.

Potrebni sastojci:

tri kašike cimeta

tri kašike meda

pet kašika balzama za kosu

Postupak pripreme smjese je jednostavan. Prvo pomiješajte med i cimet, pa onda to dodajte u balzam. Smjesu nanesite na čistu i suhu kosu. Ukoliko želite dobiti učinak pramenova, potrebno je kosu podijelit, a smjesu nanositi samo na vanjski dio kose. Tako ćete dobiti prirodan izgled kose, kao da je isvijetlila od sunca.

Nakon što ste smjesu nanijeli na kosu, umotajte je u najlon, a potom i peškirom kako biste osigurali toplotu. Nakon 30 minuta skinite peškir, a najlon ostavite još četiri-pet sati. Na kraju kosu isperite toplom vodom. Dobit ćete isvijetljenu kosu koja će izgledati potpuno prirodno.

Važno je napomenuti da na ovaj način možete isvijetliti samo prirodnu boju kose, a ne kosu koja je već farbana.