Osvježiće vaš izgled

Šiške birajte prema obliku lica

08:58, 04.09.2019.
Izvor: novosti.rs
Duže, kraće, ravne, ovalne, stepenaste, kose... Riječ je o šiškama koje makazama vještih profesionalaca u samo nekoliko poteza mogu da upotpune i osvježe vašu frizuru i izgled.

Ali prije nego što se odlučite na takav korak dobro razmislite. Najbolje bi bilo da se posavjetujete sa frizerom koji će prema obliku vašeg lica, gustini i dužini kose pronaći idealno rješenje. Jer mala promjena može da napravi čudo i da u trenutku zablistate.

Frizerka Biljana Drljača naglašava da šiške mogu svakome lijepo da stoje i da se uklope uz svaku frizuru ukoliko se ispoštuju osnovne forme. Ali imajte na umu da nisu lake za održavanje.

"Šiške predstavaju detalj koji licu može dati potpuno drugačiji izraz", kaže za "Život plus" Biljana Drljača.

"Mogu biti sastavni dio frizure ili šišane posebno ali vješto uklopljene uz frizuru. Važno je napomenuti da zahtijevaju gotovo svakodnevno oblikovanje, pa se zbog toga ne preporučuju svima. Osobama koje ne posvećuju dovoljno pažnje svojoj kosi ne savjetuje se da imaju šiške, kao i onima sa kovrdžavom kosom. Takođe, zbog toga što često diramo kosu rukama, nanosimo šminku, razne kreme i preparate na lice, šiške se brže maste od ostatka kose", kaže frizerka.

Šiške mogu biti veoma efektan modni detalj i uvijek su u trendu. Ipak, najvažnije je šta želite da istaknete a šta da prikrijete na licu. Ukoliko se odlučite za šiške i pokajate se, nemate drugi izbor osim da čekate da ponovo porastu a za to je potrebno mnogo vremena. 

Otkriva koji tip ide uz koji oblik lica:

- Osobama sa ovalnim oblikom lica uglavnom pristaje svaka vrsta šiški, bilo da su kraće ili duže.

- Kod okruglog lica preporučuju se one duže, jer će vizuelno izdužiti lice. Ali nikako kratke.

- Četvrtasto lice zahtijeva nežne šiške koje ležerno padaju oko lica. Izbjegavajte bilo kakve oštre forme ili frizure. 

- Za srcasti oblik lica preporučuju se slojevite, blago stepenaste ili šiške koje idu na stranu. Izbjegavajte kratke, jer će čelo izgledati još šire.

PUNĐA ILI REP

Ukoliko ste iznenada odlučili da sa prijateljcama idete u provod, a kosa vam je prljava i nemate vremena da je operete ili skoknete do frizera, postoji rješenje. Možete pribjeći malom triku i prolongirati pranje kose za nekoliko dana. Kosu vežite u rep ili napravite punđu, koja je apsolutni hit ovog ljeta, a na šiške nanesite šampon za suvo pranje koji će pokupiti masnoću i na kratko osvježiti vaše šiške.