Izvucite maksimum iz nje

Šta sve možete oprati u mašini za suđe?

23:43, 02.12.2019.
Izvor: klix.ba
Mašina za suđe predstavlja olakšavajuću okolnost u sređivanju kuhinje, a mnogi koji je koriste često su skeptični kada se u pitanje dovedu predmeti koji se mogu oprati u njoj. Pročitajte nekoliko prijedloga i počnite izvlačiti maksimum iz vaše mašine.

U mašini možete oprati i spužvice, ali i četke za ručno pranje suđa. Sitne kuhinjske predmete koje ne želite prati ručno, poput posudica za šećer, so, začine i puter možete oprati u mašini.

Isto važi i za predmete koji inače stoje u kupatilu, poput posudica za sapun i slično. Obratite pažnju na predmete na kojima se nakupio kamenac, poput nastavaka za tuš i slično. Sve ove stvari poredajte na gornju policu u mašini i upalite na program na kojem inače perete suđe.

Osim toga, na običnoj temperaturi možete prati i plastične četke, češljeve, šnale i još mnogo takvih sitnica. Zatim, na gornjoj polici mašine mogu se prati i plafonjere, ali i dječije gumene i plastične igračke.

Vaze, police iz zamrzivača i frižidera, spužve za tuširanje, alati za manikuru i pedikuru, vrtni alati, pa čak i igračke za vaše kućne ljubimce je potpuno sigurno oprati u mašini na običnoj temperaturi. Umjetnom cvijeću vratite prvobitni sjaj tako što ćete ga staviti u mašinu na blagi program.