Filip je zbog Romane ostavio ženu i djecu: Upoznao Panićku, pa krenuli u pohod na bankomate

22:58, 26.06.2020.
Izvor: Kurir
Dečko Romane Panić (45) Filip Mrkajić (40) sa kojim je uhapšena u Brizbejnu zbog pljačke bankomata, napustio je porodicu zbog nje! Čim je upoznao pjevačicu, agent za nekretnine je ostavio suprugu i dvoje djece i sa njom otputovao u Italiju.

Poznata Banjalučanka prethodnih dana glavna je tema medija zbog krađe podataka i novca nekoliko desetina ljudi koji su koristili bankomate u australijskom gradu. Samim tim i njen dečko i saučesnik u zločinu izazvao je veliku pažnju. Iako se pisalo da su srpski Boni i Klajd u Australiju otputovali u martu, njih dvoje su zapravo tamo otišli početkom godine, u januaru.

Javnost je neupućena u život Romaninog dečka, osim toga da je agent za nekretnine. Kako saznajemo, Filip je iz Beograda i potiče iz vrlo imućne porodice. Njegov otac Z. M. držao je lanac zlatara u Beogradu, a jednu su imali i u centru grada. Međutim, porodica je morala sve da rasproda zbog Filipovih kockarskih dugova u koje je zapao. Nažalost, Mrkajićev otac je preminuo nedavno i sahranjen je prošle nedjelje, što smo i potvrdili na sajtu beogradskih groblja.

Filip je zbog Romane ostavio suprugu i dvoje djece, a na sudu je potvrdio da je otac. Čim su se upoznali, prije otprilike godinu dana, otpočeli su vezu, a najprije su zajedno otišli u Italiju. Tada je Panićeva rekla kako je zaljubljena i srećna, a potvrdila je i da se vjerila.

- Nemam vremena više, to su ti detalji o kojima neću da pričam. Bitno je da sam konačno vjerenica - rekla je pevačica za "Exkluziv".

Inače, Romana i Filip su u Australiju otišli sa turističkim vizama, navodno na odmor. Međutim, u međuvremenu su zbog pandemije koronavirusa morali da do daljnjeg ostanu u Brizbejnu. Kako navodi naš izvor, Filipovi poznanici vjeruju da su njih dvoje planirali da se i tamo bave nezakonitim poslovima i da su vjerovali da ih niko neće otkriti, kao i da će se ubrzo vratiit u matičnu zemlju. Vjeruje se da ih je saučesnik čekao tamo, odnosno obezbijedio im aparaturu za pljačku bankomata.

Podsjetimo, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, policija je ušla u trag počiniocima. U stanu koji su iznajmljivali Panićeva i Mrkajić pronašli su obilježene novčanice u vrijednosti od 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata i alatke za instaliranje dodatnih uređaja. Prema izveštajima policije, njih dvoje su u Brizbejnu prikupili bankovne podatke 35 osoba. Romana i Filip priznali su krivicu, on po 18, a ona po 16 tačaka zločina i dobili su 14 i 12 mjeseci zatvora uslovno. To znači da će iz zatvora izaći za tri meseca, ali da će preostale mesece kazne morati jednom nedjeljno da se javljaju u policiju i da budu angažovani na društveno korisnom radu u Australiji kako bi vratili dug.