Nakon seks skandala

Glumci se odrekli Gorana Jevtića, pisali peticiju, sada svi ćute

07:33, 08.10.2019.
Izvor: Kurir
Sudeći po Tviteru i ostalih glumaca, gotovo da se niko nije javno oglašavao o Jevtićevom slučaju poslije presude.

Poznate ličnosti, koje su nakon otkrivanja gej afere javno podržavale optuženog glumca, zanijemile su nakon što ga je sud, poslije pet godina, proglasio krivim i osudio na zatvor.

Brojne medijske ličnosti, koje su prije pet godina pokrenule potpisivanje peticije u znak podrške Goranu Jevtiću (41) zbog optužbi da je obljubio tada maloljetnog Luku Krčevinca iz Sombora, vijest o osuđujućoj presudi i zatvorskoj kazni dočekali su - nijemo!

Podsjetimo, nakon što je u oktobru 2014. u medijima objavljena informacija da su protiv Jevtića roditelji maloljetnika podnijeli krivičnu prijavu zbog napastvovanja, poznati, među kojim je bilo najviše glumaca, stali su u zaštitu njegovog lika i djela kako bi stopirali „medijski linč“.

Među njima su, između ostalih, bile i glumice Bojana Maljević i Kalina Kovačević, zatim dramaturg i filmski kritičar Dimitrije Vojnov, kao i spisateljica Biljana Lukić.

Maljevićeva je tada na svom Tviter nalogu napisala da glumac zbog naslovne strane može biti linčovan na ulici. Kovačevićeva je ostala u čudu i pitala se da li su stvari otišle toliko predaleko. Spisateljica je oštro osudila optužbe koje bi mogle glumcu da unište život, kao i Vojnov, koji je u tom trenutku kritikovao novinarstvo, koje se, prema njegovim riječima, koristi za razne ucene.

Redakcija Kurira juče je pokušala da stupi u kontakt sa svima njima kako bi iz današnje perspektive prokomentarisali čitav događaj, ali do zaključenja broja nismo uspjeli da dobijemo njihov komentar. Sudeći po Tviteru i ostalih glumaca, gotovo da se niko nije javno oglašavao o Jevtićevom slučaju nakon presude.

Žrtva glumca Luka Krčevinac (20), koji je, kako je kazao, pretrpio pakao nakon toliko godina ćutanja, sada je izašao u javnost i rekao kako se osjeća i šta je sve preživio.

"Uvukao me je u WC i zatvorio vrata. Sledio sam se i blokirao od straha. Počeo je da me ljubi u vrat. Skinuo mi je gaće i stavio moj penis u svoja usta. Došao sam sebi i odgurnuo ga, zamolivši ga da me ostavi na miru", rekao je za Kurir Krčevinac.B. T.