Selma Bler

Glumica o posljednjim danima: Rekli su mi da se pripremim za smrt

15:38, 18.10.2019.
Izvor: avaz
Skoro godinu dana otkako joj je dijagnostifikovan multipla skleroza, glumica Selma Bler rekla je da joj je ponestalo opcija da ublaži bol i fizičke poteškoće zbog stanja u kojem se nalazi.

"Sredstva za ublažavanje simptoma nisu pomogla i osjećam se sve gore i gore", rekla je ona na panelu o zdravlju u Njujorku koji je organizirao "Time 100".

U potrazi za opcijama preporučeno joj je i presađivanje matičnih ćelija, ali i agresivna hemoterapija kako bi se njene ćelije obnovile.

"Rekla sam da to ne želim da radim, jer ne želim da uništim svoje tijelo. Zašto bih u svoje tijelo ubacivala tu užasnu drogu, hemoterapiju? Pa nemam rak", rekla je Bler, koja je ipak kasnije uzela manju dozu hemoterapije prije nego što su joj presađene matične ćelije.

Dodaje da je odmah osjetila olakšanje.

"Ljekari su mi ipak rekli da pravim planove za svoju smrt. Prenijela sam to svom sinu, koji je rekao da želi da me kremiraju", rekla je glumica, prenosi "People".

Poručuje da sada čeka da joj izraste kosa koja joj je opala zbog hemoterapije, ali da joj to što je nema, ne smeta mnogo.

"Važno mi je samo da sam što duže pored svog sina", zaključila je.