Bivši prijatelji

Goran Bregović: Ne zamjeram Kusturici na uvredama

13:05, 03.11.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Jedan od najpoznatijih estradnih dvojaca Emir Kusturica i Goran Bregović već godinama ne razgovaraju, a razlog tome je sukob na filmu Arizona Dream zbog kojeg je Kusturica morao plaćati kaznu jer se muzika koju je radio Bregović pokazala kao plagijat.

Na tom filmu glavnu ulogu je tumačio Džoni Dep a muziku su radili Goran Bregović i Igi Pop. Nedugo nakon objavljivanja filma stigle su optužbe za muzički plagijat a Kusturica je bijesno reagovao nazivajući Bregovića lopovom i budaletinom.

Ali ni Bregović nije ostajao dužan pa je za Novu tv izjavio da njegove filmove ne može spasiti ni dobra muzika. Ipak, u gostovanju na RTS-u Bregović je izjavio da ništa ne zamjera Kusturici i da su njegovi filmovi odlični.

"Nema Kusturica obavezu da bude simpatičan ni lijep, mi od njega očekujemo da pravi dobre filmove. Tako da to što on govori nije važno, važan je taj film njegov a ja sam veliki fan njegovih dobrih filmova", kaže Bregović i dodaje da ne voli ni o kome da govori ružno pogotovo ne o njemu.

Bregović je rekao i da je odnos njega i Kusturica odnosa Gabi Novak i Arsena Dedića. Kusturica sa druge strane nerado spominje Bregovića ali je prije nekoliko godina rekao da je davno radio sa Bregovićem i da ga se i ne sjeća ali čuje da dobro svira.

Prije nekoliko godina Bregović je takođe bio optužen za plagijat kada je za skoro 90 hiljada evra "podvalio" himnu za nordijsko prvenstvo u skijanju koja neodoljivo zvuči na poznatu pjesmu Dugmeta "Hajdemo u planine".