Sombor

Goran Jevtić bi mogao da robija u gradu u kojem živi žrtva

08:00, 09.10.2019.
Glumac Goran Jevtić (41) mogao bi zatvorsku kaznu da odsluži u zatvoru u Somboru, u istom gradu gdje je prije pet godina seksualno zlostavljao tada maloletnog Luku Krčevinca (20) u toaletu Narodnog pozorišta.

Podsjetimo, Jevtić je pravosnažno osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog tog dijela, ali je njegov advokat najavio da će priložiti žalbu Vrhovnom sudu zbog povrede zakonitosti tokom postupka. Osuđeni glumac, pored somborskog, može robijati u još tri zatvora u Srbiji u kojima su počinioci blažih dijela.

"Pošto Jevtić ranije nije osuđivan, a sada je dobio kaznu manju od godinu dana, na izdržavanje će biti poslat u zatvor otvorenog tipa. To su, pored zatvora u Somboru, i kazneno-popravni zavodi u Padinskoj skeli, Ćupriji i Šapcu. Sigurno neće biti sproveden u Zabelu ili Novu Skelu jer se tamo nalaze osuđenici za najteža krivična dijela", rekao je izvor Kurira.

Glumac će imati isti tretman kao i svi ostali osuđenici, kaže.

"Takođe, obaviće se procena rizika kao i za sve ostale osuđenike. Jevtić neće biti u samici, već u običnoj sobi s cimerima, jer u samicu idu samo oni koji učine teži disciplinski prekršaj tokom boravka", dodaje.

Da podsjetimo, sud u Somboru utvrdio je da je Jevtić u junu 2014. godine u toaletu Narodnog pozorišta u ovom gradu pokušao da oralno zadovolji maloljetnika protiv njegove volje. Glumac i Krčevinac upoznali su se ranije tokom festivala koji se održavao u Somboru. Dječak je u to vrijeme želio da se bavi glumom i bio polaznik dramske sekcije.