Pjevačica

Indira Radić u Hrvatskoj radila kao medicinska sestra

15:51, 09.07.2020.
Izvor: Kurir
Pjevačica Indira Radić svojevremeno je radila kao medicinska sestra u jednoj bolnici u Zagrebu, a roditelji su joj branili da se bavi muzikom.

- Najviše zbog majke, koja nije željela da postanem pjevačica, ja sam upisala medicinsku školu. I daljina mi je predstavljala problem. Najbliža muzička škola bila je u Banjaluci, ali je taj grad od Dragalovaca udaljen gotovo šezdeset kilometara - rekla je Insdira za Kurir.

- Sa druge strane, Doboj, koji je skoro upola bliži, imao je samo medicinsku školu. Odabrala sam da putujem svakoga dana, ali da spavam kod kuće - dodala je pjevačica i osvrnula se na period kada je radila kao medicinska sestra.

- Ostao mi je u lijepom sjećanju rad u bolnici u Hrvatskoj. Kolege su me mnogo voljele zbog moje neposrednosti. Muziku nisam zapostavljala, stalno bih pjevala, kako pacijentima, tako i kolegama. S nekima sam ostala i do danas u kontaktu - rekla je ona.

Njena najveća ljubav bila je muzika, tako da je "ostavila beli mantil" i povetila se pjevačkoj karijer, koja traje nekoliko decenija.

- Beograd sam dobro upoznala tek poslije dužeg boravka u njemu. Danas su Beograd i Srbija moja domovina. Pošto sam putnik, umjetnik, uvijek čekam kada ću sletjeti u svoju beogradsku luku, u kojoj me čekaju najdraži - rekla je pevačica.

- Ovde sam najspokojnija. Bilo je u početku vrlo teško! Došla sam iz malog mjesta, govorila ijekavicu, nikoga nisam poznavala. Pune tri godine bile su potrebne da se naviknem i da započnem muzičku karijeru - istakla je Indira za Kurir.