Jevtić nakon presude izbačen sa predstave

08:26, 05.10.2019.
Goran Jevtić provešće 10 mjeseci u zatvoru zbog optužbi da je počinio nedozvoljene polne radnje nad maloljetnikom, nakon čega je, kako se navodi, pozorište Boško Buha donijelo odluku po kojoj je on sklonjen iz predstave “Aladinova čarobna lampa”.

“Jevtić do daljeg neće igrati u predstavama za djecu i po hitnom postupku, već od 18. oktobra kada je zakazana 'Aladinova čarobna lampa' biće zamijenjen”, izjavio je direktor pozorišta Igor Bojović.

Inače, on je u stalnoj postavci te predstave za djecu, u kojoj glumi duha iz lampe.

Podsjećamo, detalji ovog slučaja objavljeni su godinu dana nakon što se sve dogodilo, kada je 16-godišnjak ispričao svojim roditeljima a oni sve prijavili policiji. Kako je bilo navedeno u optužnici, 2014. godine Jevtić je obljubio dječaka u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru, poslije manifestacije Pozorišni maraton.

Dječak je tada ispričao da ga je glumac napastvovao i da je bio u alkoholisanom stanju. Tokom cijelog procesa, Jevtić je negirao krivicu, a povukao se i iz javnog života. Njegove kolege, uvjerene da mu je optužba namještena, potpisivale su čak i peticiju. Na više načina je pokušao da odugovlači sudski proces, ali ga je pravda stigla nakon pet godina.