Legendarni pjevač

Navršilo se 18 godina od smrti Rođe Raičevića: Njegov kofer ostao na istom mjestu

20:09, 07.10.2019.
Izvor: Alo
Danas se navršava 18 godina od smrti pjevača Rođe Raičevića, a neki detalji tragedije su još uvijek nerazjašnjeni!

Rođa Raičević rođen je u Nikšiću 11. jula 1957. godine, a 1976. se preselio u Beograd, gdje je završio Fakultet muzičkih umetnosti.

Prvi album Rođa je snimio 1993. godine, sa koga su se izdvojili veliki hitovi "Tako je suđeno", "A ja imam tebe" i "Rastanak", a tokom devedesetih godina stekao je veliku slavu i popularnost.

Jedno vrijeme bio je član sastava "Rokeri s Moravu", kao i orkestra Miše Mijatovića, a sarađivao je i sa brojnim velikim estradnim imenima. Nikada se nije ženio, ali se pričalo da je bio "platonski zaljubljen" u Bubu Miranović.

"Družili smo se na početku njegove karijere. Otišla sam za Toronto i putevi su nam se tad razišli. Bio je divan kolega. Ozbiljan, a opet zabavan u društvu. Volim njegovu boju glasa. Obavezno naručim neku njegovu pjesmu kad sjedim u kafani. Na taj način ga se sjetim", rekla je svojevremeno Buba u jednom intervjuu.

Raičević je 7. oktobra 2001. u 44. godini pronađen mrtav u stanu u ulici 27. marta u Beogradu. Iako nikada nije službeno potvrđeno, šuškalo se da je preminuo od prekomjerne doze nedozvoljene supstance. Takođe, njegovu smrt prati i jedna velika misterija - po njegov kofer koji se i dalje nalazi na istoj adresi, koliko je poznato, niko nikada nije došao.

"Taj kofer godinama stoji tu. Kažu da je Rođin. Niko još nije došao po njega, a mi ga ne diramo", ispričala je jednom prilikom komšinica pokojnog pjevača.

Rođa je živio u centru Beograda, u ulici 27. marta 25. Stanari ga se sjećaju s nostalgijom.

"Iako je Rođa bio moj podstanar, maltene ga nisam ni poznavao. Došao je u trenerci i predstavio se kao sportista, a ne kao pjevač. Viđali smo se jednom mjesečno, kada je plaćao kiriju. Komšije su mi pričale da su žene dolazile kod njega. Prethodnu noć Rođa je proveo s djevojkom. Kada mu je pozlilo, pozvala je Hitnu pomoć. Kada su ljekari stigli, on je već bio mrtav. Djevojka je potvrdila da je Rođa uzeo prekomjernu dozu nedozvoljene supstance. Imao je samo 44 godine", rekao je tada vlasnik stana u kome je Rođa živio.