Neda Ukraden u suzama zbog Tozovca, otkrila nepoznate detalje: '90-ih je bio kao otpisan čovjek

15:58, 06.04.2021.
Izvor: Telegraf.rs
Thumbnail
Slavna Neda Ukraden skrhana je i u suzama nakon saznanja da je legendarni pjevač narodne muzike Predrag Živković Tozovac preminuo danas, u utorak, 6. aprila, u 86. godini.

- Jako mi je žao. Čula sam se prije neki dan sa Mimom, rekla mi je da on nije najtežem odeljenju, da očekuje uskoro da izađe iz bolnice i dođe kući - rekla je Neda u suzama za Telegraf Jetstet.

- Otišao je velikan ne samo narodne pjesme, on je bio čovjek koji je bio multitalentovan, fantastičan pjevač, kompozitor, te pjesme koje je on napravio su najljepše pjesme narodne muzike, najljepše pjesme ovih prostora. Čovjek koji je bio poeta, muzičar, pjevač, koji je bio divan intelektualac, jedna vanserijska duša, veliki umjetnik, velika zvijezda - rekla  je vidno uznemirena pjevačica.

- Imala sam tu sreću sedamdesetih i osamdesetih, bila sam član "Beogradske estrade", to je bila najveća koncertna agencija u Jugoslaviji, koja je okupljala najveća imena tadšnjemuzike, ne samo narodne. Održali smo stotine koncerata zajedno, on je bio čovjek od koga si mogao učiti, koji nije bio glupavi popularni pjevač koji traje jednu sezonu, pa se opija, demolira hotele... - ispričala je Neda.