Novi skandal Jadranke Barjaktarović, pred izbore u Nikšiću ustaški poklič uz spot

11:19, 15.03.2021.
Izvor: Kurir
Lokalni izbori u Nikšiću uzburkali su duhove širom Crne Gore, a svemu je prethodila kampanja u kojoj se nije prezalo od najtežih optužbi, podmetanja i surovih prozivki. Ipak, da se i u opštem gubitku svih kriterijuma može preći granica, uvjerili smo se kada je na društvenim mrežama počeo da se dijeli post u kome je uz pjesmu Jadranke Barjaktarović nalijepljen ustaški poklič.

Pjevačica koja je prošle godine već bila u centru nacionalističkog skandala je još jednom postala dio političke kampanje. I to ne bilo kakve. Sve je počelo kada je njena pjesma “Crna Gora je moj dom” objavljena nekoliko dana prije izbora sa sve visokobudžetnim spotom i kampanjom na društvenim mrežama. Predizborna tišina na ovaj način, makar zvanično, nije narušena, što je dobrodošlo strankama koje se zalažu za udaljavanje ove zemlje od Srbije.

Da nije u pitanju slučajnost, te da je sve urađeno zarad kampanje dodatno svjedoči i činjenica da se u pjesmi koja u naslovu nosi ime cijele države u tekstu spominje samo jedan grad – Nikšić. Poznata milogorska pjevačica Barjaktarović je, podsjetimo, rođena u Beranama.

No, ovdje nije bio kraj. Na sam dan izbora društvenim mrežama počeo je da se dijeli uznemirujući post na kome je kadar iz Jadrankinog spota postavljen sa refrenom njene pjesme, na koji je na kraju dodat ustaški slogan “Za dom spremni”.

Kako su tvrdili oni koji su ovaj materijal dijelili, originalni post je pripadao profilu koji je dijelio propagandu za Đukanovićev DPS, ali je odatle skinut, te je kao dokaz ostao samo printskrin. I zaista, na pomenutom profilu ne stoji taj post, ali je Jadrankina pjesma podijeljena kao dio poziva za glasanje u Nikšiću, a ustaški poklič bio je postavljen kao dio druge objave.

Na profilnoj slici nalazi se dio propagandnog materijala DPS sa velikim brojem koji je i bio redni broj ove stranke na listi za lokalne izbore. Osim toga, na samom profilu nalazio se veliki broj postova usmjerenih protiv Srbije i Srba, prijetnji, psovki i drugog fašističkog materijala.

Međutim, ovaj profil je ubrzo ugašen na Tviteru.