Manekenka

Objavljene fotografije Emili Ratajkovski neposredno prije silovanja

15:29, 18.09.2020.
Izvor: Telegraf.rs
Poznata manekenka Emili Ratajkovski (29) optužila je fotografa Džonatana Ledera navodeći da ju je seksualno napao tokom snimanja u njegovom domu u Ketskilsu 2012. godine.

Fotografije koje su tada nastale Leder je objavio u knjizi Leder / Ratajkowski Collector's Edition 2016. godine, s tim što Emili tvrdi kako izdavač Imperial Publishing, a ni fotograf koji ju je slikao, kasnije i navodno napao, nisu imali pravo da objave te fotografije.

Poznata manekenka je pomenute fotografije kada je Džonatonu pozirala u donjem vešu 2013. godine, objavila na svom Instagram profilu iste godine i napisala: "Uvijek je zabavno vidjeti svoj rad. Džonatan Leder za magazin Darius".

Kako je navela u ispovesti, ona je navodno pila vino i fotografisala se potpuno naga. Nakon što se zaršilo snimanje, a šminkerka otišla na spavanje, manekenka se osjećala budno i jako pijano. Ona i fotograf su se pokrili ćebetom na kauču, a on je, prema njenim navodima, počeo da je ispituje o momcima i gledao kako masira stopala da bi de ugrijala.

- Rekao je da mu se sviđa to što radim sa stopalima, jasno se sjećam toga. Mrzila sam što komentariše nešto što sam radila da bih se utješila. Većina onoga što se desilo kasnije mi je u magli, ali se dobro sjećam kako sam se osjećala. Ljubljenja se ne sećam, ali se sjećam njegovih prstiju u meni, iznenada. Gurao ih je sve jače i jače, kao što me niko nikada do tada i od tada nije dirao. Osjećala sam sve iznutra i stvarno me boljelo. Instinktivno sam ga uhvatila za šaku i izvukla iz sebe. Nisam progovorila. Ustao je i stepenicama otišao u mrak - navela je.

PR izdavačke kuće Imperial Publishing oglasio se nakon Emilinih optužbi navodeći kako su njene optužbe lažne.

- Duboko su nas potresle najnovije (lažne) tvrdnje gospođe Ratajkovski, koje je dala "Njujork magazinu" u želji za publicitetom. Gospodin Leder poriče njene tvrdnje da ju je "zlostavljao". Tužno je što je ona toliko željna osvete da laže novinarima - izjavio je PR za "Page Six".

- Da li ste svjesni o kome mi ovde govorimo? Ta djevojka je bila gola u časopisu "Treats!" i gola se pojavila u spotu Robina Tikea. Zaista vjerujete da je ona bila žrtva? - izjavio je Leder za "Njujork magazin".