Ovdje Nenad Jezdić pravi rakiju: Glumac sagradio destileriju kod Valjeva

09:14, 01.07.2020.
Izvor: Kurir
Prije dvadesetak godina Nenad Jezdić odlučio je da kupi imanje u selu Zabrdica pored Valjeva i da tamo sagradi kuću za svoju porodicu. Kasnije je došao na ideju da bi baš u tom mjestu mogao i da napravi destileriju za preradu rakije, u šta je uložio dosta sredstava.

Ekipa Kurira posjetila je Zabrdicu u namjeri da vidimo kako izgleda zdanje koje je Jezdić godinama gradio i da sa njim porazgovaramo u toj, za glumce, neobičnoj investiciji. Nenadovo imanje svaki stanovnik malog sela kod Valjeva zna gdje se ono nalazi. Veliki objekat u kojem je smještena destilerija tog dana bio je potpuno zatvoren. Preko puta su bili parkirani kamioni koji, vjerovatno, pripadaju glumcu. 

Jedan od prolaznika ispričao je da Jezdić često boravi u Zabrdici, posebno tokom ljeta.

- Nema ovde sad posla, pa je on otišao u Beograd, ali sam ga skoro vidio. Tad je vjerovatno došao samo da obiđe imanje. U rano proljeće i tokom ljeta možete ga ovdje vidjeti svaki dan, ali sad je bilo kišovito vrijeme, pa ništa nije moglo da se radi. Jezdićeva destilerija iz godine u godinu sve bolje radi, napravio je čudo od toga. Rakiju koju proizvede prodaje i van Srbije - kaže on.

U blizini glumčevog imanja nije bilo ljudi s kojima bismo razgovarali, pa smo u centru Zabrdice pronašli još nekoliko njih koji su nam opisali kakav je Nenad kao komšija.

- Sjećam se kad je kupio to imanje i počeo sa gradnjom, svi su bili u čudu, niko nije vjerovao da će glumac da se bavi takvim poslom. Nije to lako. Ali Jezdić je od te rakije napravio brend, čudo. Inače, on kad god dođe ovde radi sve poslove iako ima radnike koje plaća za to - rekao je jedan mještanin, dodajući da rijetko viđa Jezdićevu porodicu u Zabrdici.

- Ne znam koliko često dolaze njegova supruga i djeca, ja sam ih vidio jednom. Ne vjerujem da su oni stalno s njim ovde, vjerovatno imaju svoje obaveze. Pa i Jezdić nekad ovde dođe ujutru i čitav dan radi u njivi, pa uveče žuri u Beograd u pozorište. Jednom je svratio ovdje u prodavnicu i rekao nam: "Idem u Beograd, večeras imam predstavu", a tog dana smo ga sreli ovde na traktoru. On je čovjek za primjer i nama starijima, a pogotovo omladini - smatra sagovornik.