Presuda Osnovnog suda

Popularni pjevač bivšoj ljubavnici mora da plati 140.000 KM

12:45, 26.11.2020.
Osnovni sud u Prijedoru donio je presudu po kojoj je Halid Muslimović dužan da bivšoj ljubavnici Sonji Bašić isplati 70.000 evra na ime duga koji mu je uplatila preko Vestern juniona.

Ranije je utvrđeno, da je u periodu između 2015. i 2018. godine, dok su bili u emotivnoj vezi, preduzetnica iz Australije finansijski pomagala pjevača i pozajmljivala mu novac, piše Telegraf.rs.

U pitanju je iznos od 107.000 evra, s tim što je Sonja dio novca, oko 37.000 evra, Halidu dala na ruke, bez dokaza o uplati. Pošto svoj dug nije mogla da naplati godinama, Bašićeva je angažovala advokata i tužila Muslimovića sudu u Prijedoru, a poslije godinu dana donesena je prvostepena presuda.

Prema pisanju Telegrafa, Halid je dužan da isplati Sonji 140.000 konvertibilnih maraka u roku od 30 dana. Ostatak novca, pomenutih 37.000 evra, koje mu je lično dala, sud nije uvažio, pa će Sonja ostati bez tog dijela duga.

“Tačno je da sam dobila spor. Drago mi je što je sud objektivan i što je donio presudu u moju korist. Ovim se dokazuje da nema jačeg od države i suda, da korupcija nije moguća, i da, iako ste javna ličnost, pravda je ista za sve”,  rekla je Sonja za kurir.rs.

Bašićeva je navodno novac slala i Muslimovićevom sinu i ćerki, a i za to ima dokaza, te će navodno tužiti i njih i tražiti da joj se vrati dug.