Retro frizure ponovo u trendu

Moderni su talasi, punđe i kabare stil

12:59, 19.02.2020.
Izvor: novosti.rs
Sezona pred nama biće u znaku elegantnih frizura i prirodnih tonova u kosi. Dakle, visoka moda je ponovo apsolutni hit.

Frizer i edukator Tanja Šobota naglašava da se u duhu starih vremena vraćaju talasi, punđe i savršeno stilizovane frizure u kabare stilu. Neizostavni su i ukrasi za kosu, poput šnala, češljeva ili ukrasnih ukosnica sa cirkonima.
 
"Ovaj modni trend opisuje ženu kao izuzetnu, ženstvenu i stilizovanu damu", kaže za "Život plus" Tanja Šobota. 

"Frizure u kabare stilu zahtjevaju dobrog majstora i ozbiljnu preciznost, pa ne mogu da se rade kod kuće. One su za djevojke koje znaju šta je trend, pa ih često biraju za najvažniji dan u životu, za vjenčanje. To su vanvremenske frizure, zato je ovaj izbor odličan".

Kada je riječ o dužini i boji, u narednom periodu nosiće se kosa srednje dužine, mekih oblika, hladnih tonova i nijansi, lepršava i, naravno, zdrava.

"U ranijem periodu u modi su bili jaki tonovi (crazy color) ali to sada pada u zaborav. Nadogradnja je takođe aut, nosiće se samo kao dodatak za punoću kose, ali ne i za produžavanje. Najzastupljeniji će biti hladni tonovi, prirodni od najtamnijih do najsvetlijih - srebrnih. Pastelne nijanse su takođe u trendu kao što su bebi roze, plava i lila, dok dužina zavisi od kvaliteta kose i oblika lica. Preporuka svjetske organizacije HCM iz Pariza je da je prelomljena kosa srednje dužine najženstvenija. 

Kao što se vraćamo prirodi i organskoj ishrani, tako vraćamo i prirodnost pokreta kose. Važno je pomenuti i adekvatnu negu koja podrazumjeva proizvode za tačno određeni tip dlake i koja daje najbolje rezultate. Tu su i maske koje dubinsko hrane kosu i do dva mjeseca", otkriva Tanja Šobota.