Obuća koju smo zaboravili ponovo se vraća: Dizajneri predstavili modele za proljeće/ljeto 2021

09:06, 09.02.2021.
Izvor: novosti.rs
Thumbnail
Dizajneri širom svijeta predstvavili su kolecije obuće za proljeće/ljeto 2021. Primjetno je da ih sve spaja jedno - povratak 90-im, vintidž stilu i otvorenost.

Papuče u svim modelima dominiraju revijama. Sjećate se japanki sa platformom? Ako je suditi prema diktiranjima dizajnera biće nezaobilaze ove godine.

Dugo je smatano da su papuča-sandale špicastog vrha otišle u istoriju. Sada se nekada kultni model ponovo vraća. Prada je baš njih uvrstila u nezaobilazni trend, a primjećujemo da je na gotovo svim modelima otvorena peta.

Ono što ćemo sigurno viđati jesu rimljanke i gladijatorke. NJih su žene širom svijeta prihvatile i dugo su bile jedne od najpopularnijih tokom ljetne sezone. Sada sa pertlanjem do koljena i u modelu japanki. Zanimljiva i drugačija kombinacija od one na koju smo navikli. Takođe, prisutna je i platforma.

Kada je riječ o modelu kućnih papuča koji se ođednom pojavio i postao omiljen mnogih ženama, ponovo je tu. Ovaj trend nam ili prija ili ne. Ume da djeluje veoma čudno i neprilagođeno, pa ih mnogi iz tog razloga zaobilaze.

Sudeći prema modelila koje su predstavili, dizajneri su za izlazak iz zone komfora. Kombinujte stilove iz različitih doba, igrajte se modom i ostanite svoji. A možemo videti da je "dopušteno" sve.