Izbjegavajte hemikalije

Prirodna maska za lice koja otklanja podočnjake

09:13, 10.03.2019.
Izvor: Alo
Thumbnail
Sveprisutna soda bikarbona u posljednjih nekoliko godina je postala najbolji saveznik žena u borbi protiv bubuljica, suve kože, celulita i - tamnih podočnjaka. Recept koji sve žene hvale je izuzeto jednostavan, jeftin i provjereno efikasan.

Upravo zato je jedan od najpopularnijih tretmana protiv podočnjaka upravo onaj koji podrazumeva korišćenje ovog bijelog praška. Ako malo bolje pogledate deklaracije proizvoda za njegu koje koristite svakodnevno, vidjećete da mnogi od njih već sadrže sodu bikarbonu, ali je pomešana sa gomilom hemikalija. Zašto ne biste jednostavno preskočili hemiju i okrenuli se prirodnom i jeftinom rešenju?

Maska protiv pogočnjaka ne može da se riješi genetski tamnih krugova, niti kesa koje nastaju usljed zdravstvenih problema (na primer, sa bubrezima), ali je zato jako efikasna kod ljudi koji zbog neispavanosti imaju problema sa tamnim kolutovima.

Potrebno je:

- šoljica toplog čaja od kamilice

- kašičica sode bikarbone

Priprema:

Čaj treba da bude mlak, ali nikako prevše topao jer to može da ošteti nježnu kožu oko očiju. Umješajte sodu u čaj, pa u tu mješavinu natopite tupfere i njima nanesite mješavinu ispod očiju. Vlažne tupfere ostavite da odstoje na koži oko 15 minuta, dok odmarate i opuštate se, a onda lice isperite i nanesite omiljenu kremu ili neko prirodno ulje protiv bora, poput kokosovog.

Već poslije prvog tretmana ćete primjetiti da je koža ispod očiju svjetlija i ljepša, a ukoliko ovo budete radili redovno, vidjećte rezultate kakve ne daju ni kupovne maske za oči.