Šokantno istraživanje

Skoro 70 odsto žena bi se odreklo seksa kad bi tako dobile idealnu liniju

21:13, 02.06.2020.
Izvor: B92
Oko 60 odsto žena redovno drži dijetu prije ljeta. Najveća briga je skidanje poslednjih pet kilograma prije odlaska na plažu, i to muči 79 odsto žena.

Vrijeme bikinija i odlaska na plažu je pred nama pa žene osjećaju sve veći pritisak da smršaju i izgube višak kilograma. Novo istraživanje pokazalo je koliko ženama ljeto izaziva nesigurnosti i koliko im pada samopouzdanje zbog njihovih "ljetnjih" tijela, prenosi Dejli mejl.

Pritisak da smršaju prije ljeta osjeća čak 82 odsto žena, a njih 68 odsto odreklo bi se seksa na mjesec dana, pa čak i više, ako bi zauzvrat postigle svoj idealni izgled, otkrilo je istraživanje časopisa Šejp.

Oko 50 odsto žena mrzi svoj trbuh, dok je 29 odsto njih najviše nesigurno zbog svojih bedara. Većina žena vježba tokom proljećnih mjeseci kako bi imale više samopouzdanja na plaži, a 47 odsto njih priznaje da najviše rade trbušnjake i druge vježbe za struk.

Zahvaljujući popularnosti društvenih mreža, nošenje bikinija može izazvati nelagodu, a žene koje osjećaju pritisak da smršaju velikim dijelom za to okrivljuju Fejsbuk. Oko 90 odsto žena nikad ne bi "lajkovalo" fotografiju sebe u bikiniju na kojoj su označene, a čak 44 odsto žena pitalo bi prijatelje da izbrišu njihovu oznaku ili fotografiju s društvenih mreža.

Polovina žena priznaje kako se u kupaćem kostimu najugodnije osjeća ispred svojih prijateljica ili partnera, dok se 18 odsto njih dobro osjeća i u muškom društvu. Manje od 10 odsto žena osjeća se privlačno među nepoznatim ljudima. Oko 60 odsto redovno drži dijetu prije ljetnje sezone, od kojih 53 odsto smanjuje unos kalorija, 22 odsto ih se odriče ugljenih hidrata, a njih 15 odsto odlučuje se za alternativna rješenja.

Najveća briga je skidanje poslednjih pet kilograma prije odlaska na plažu, i to muči 79 odsto žena. U današnjoj kulturi, koja slavi fizičku privlačnost, popularno je mišljenje da samo mišićava, tonirana i tijela bez dlačica mogu dobro da izgledaju u bikiniju, što izaziva nesigurnost i komplekse.