Svjetlucave nijanse oko očiju: U trendu su zlatni ajlajneri

14:12, 22.02.2020.
Izvor: novosti.rs
Iako je djelovalo da zlatni sjaj oko očiju neće odmaći dalje od modnih pista, ipak se dogodilo da žene, naročito mlađe, ovaj trend rado prihvate.

Tako su pojedine u svoje nesesere sa šminkom uvrstile zlatne ajlajnere i njime izvlače gotovo neprimetne, ali i deblje linije na gornjoj ivici očiju, dok donji dio ocrtavaju jedva primjetnom sjajnom sjenkom.

U nekim slučajevima, dok gornju ivicu ukrašavaju zlatni tonovi, na donjoj je takođe svjetlucavi efekat ali, na primjer, zelenkasti, ljubičasti, bonzani, čak i narandžasti. Podrazumjeva se, ostatak šminke treba da izgleda što prirodnije, odnosno da bude gotovo neprimjetan. Ukoliko, ipak, više volite da ističete usne, onda neka se zlatni sjaj nađe na njihovoj sredini, na podlozi koju čini taman ruž.

Kada je reč o ajlajnerima, moderni su i mat, ali u jarkim bojama, naročito crvenoj i nijansi šljive. Dovoljno je da uz liniju trepavica ostavite ni pretanak ni predebeo trag ajlajnera i da postignete razigranost. Isti efekat ćete dobiti i uz pomoć masnih sijenki za oči, s tim što tada možete da upotrebite i crni ajlajner kao kontrast i na taj način još više naglasite jarku boju za koju ste se opredjelili. Potezi četkicom mogu da budu potpuno ravni, ali dama više voli da liniju na krajevima očiju malo izviju.